Foodpairing & recepten

MOSSELEN MET ABDIJBIER VAN HEYMISSEN

 

1 à 1,2 kg mosselen/persoon

Mosselgroenten

Kruiden(mosselkruiden kant en klaar)

2 flessen Abdijbier van Heymissen 33cl om te koken en te proeven tijdens!l

Frans brood (1/2 pp)

 

 

Doe een bodempje water in de pot en zet op een hoog vuur. Als je individuele mosselpotten hebt om je gasten te verrassen, dat presenteert mooi op tafel! Anders 1 grote pot, let op , je moet nog kunnen opschudden !

Doe de mosselen in de hete pot, voeg kruiden en doe de mosselgroenten er op. Altijd onmiddellijk het deksel op de pot(ten) zetten! De stoom moet in de pot blijven! Schud de pot een eerste keer op. Voeg na 2 minuten een flinke scheut Abdijbier van Heymissen bij. Laat de mosselen nog een 7 tal minuten opstaan en schud zeer regelmatig op. De mosselen garen nu in de stoom van hun eigen sap, het bodempje water en ons abdijbier. Wanneer alle mosselen open zijn, dan kunnen we ze serveren!

Schenk hier ons blond Abdijbier van Heymissen bij!

 

Je kan ook een dipsaus maken voor de mosselen.

Dan heb je nodig : zuivere azijn, mosterd en kookvocht!

Per persoon: 3 eetlepels kookvocht, 1 eetlepel azijn, 1 afgestreken koffielepel mosterd in kommetje en roer met vork !

 

mosselschuit uit zeeland!